VOOR WIE

Eigenlijk zou iedereen, jong en oud, vaker een bezoek aan een mondhygiënist moeten brengen. Het hebben van een gezond en schoon gebit is immers een waardevol bezit.
Met een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist verzekert u zich van een juiste verzorging van de mond. De mondhygiënist zorgt ervoor dat tanden/kiezen en het tandvlees in optimale conditie blijven. Zo kunt u problemen binnen de mondholte voorkomen.
Preventie en voorlichting zijn dan ook essentiële onderdelen binnen het vakgebied van de mondhygiënist. Dit begint uiteraard reeds op jonge leeftijd. In de praktijk hebben zowel kinderen als volwassenen baat bij een bezoek aan de mondhygiënist. Daarnaast is het belangrijk dat sommige categorieën extra aandacht verkrijgen zoals zwangere vrouwen, patiënten met hart- en vaatziekten, reuma en diabetici. Ook niet te vergeten zijn de patiënten met een minder ontwikkelde motoriek, waarbij de dagelijkse mondverzorging een uitdaging mag zijn.

Voor een bezoek aan Praktijk voor Mondhygiëne Franca van Bergen heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts, sinds mei 2006 is de mondhygiënist vrij toegankelijk.
Natuurlijk blijft het mogelijk dat u van uw tandarts het advies heeft gekregen tot een bezoek aan de mondhygiënist. De behandeling van de mond wordt in overleg met u en uw tandarts op elkaar afgestemd.